Quicken Community is moving to Single Sign On! Starting 1/22/21, you'll sign in to the community with your Quicken ID. For more information: http://bit.ly/CommunitySSO

Program is very slow to load

After launching, the red logo window pops up soon enough, then a few seconds go by before the Quicken working page shows up, just the top two bars, and the rest of the page is blank white. It can remain blank for the next 20 to 40 seconds before the columns, accounts, data etc. appear.

This has been going on for about two weeks now. ALL other software opens immediately, like Quicken used to before I was required to subscribe.

Does anyone have real experience with fixing this?

Using Windows 10-64.

Comments

  • Quicken Hugh
    Quicken Hugh Alumni ✭✭✭✭
    Hi Larry, 
    Thanks for posting about your concerns.
    To better help you troubleshoot this, please post additional details about your situation. What version of Quicken are you running? (US/CAN, Starter, Deluxe, Premier, Home & Business? Year/version/build?)
    Did something change on your system two weeks ago? Did you do a Windows update? Do you have anti-virus program(s) running on your computer?

    How long have you been using Quicken? Do you have years and years of transactions in your data file? (Sometimes a huge data file can be slow to load.) 

    Do you get any error messages or pop-up boxes? If so, exactly what does the message say, please?

    Is the software and data file saved to your local hard drive, or are you pulling from a cloud service, or an external hard drive or USB?

    Have you tired to validate and repair? (File > File Operations > Validate and Repair) If so, what happened?

    Please post additional information so we might better help you, or if need be, you are welcome to contact support directly.
This discussion has been closed.