Error CC-800 "It appears one or more account(s) at [BANK] have been deleted."

For months, I have been getting the error: "CC-800 2 accounts It appears one or more account(s) at [BANK] have been deleted. This could happen if you have restored from a backup file. You must add the account(s) to Quicken again. Select Fix to resolve this error. For more information see the FAQ." I am using Quick Home, Business & Rental Property, Version R33.19, Build 27.1.33.10 for Windows 10 Home.
To resolve, first it asks me to try again to connect, then whether I have recently closed this account. No. Then it tells me I can add my account again and all data will be preserved. If I try that, the only account I CAN add from the list is a closed account, so I don't. If I choose to not add the account, it offers to reset it. It's pretty much the same process, and it tries to link the account... at which point it incorrectly changes my opening balance. Because of this, it was causing reconciling issues as well. I already went back through the entire account, verifying all transactions since I opened it three years ago, and when I found no issues with the transactions, I manually changed the opening balance to correct it. Who knows how long it will be before Quicken decides to change it for me again... Then the very next time I try to update the account, I get the same error message.

What can I do to resolve the issue?
Tagged:

Answers

  • NotACPA
    NotACPA SuperUser ✭✭✭✭✭
    Well, the 1st thing that you can do is to name the bank.
    The 2nd is to do HELP, About Quicken and tell us the Q product that you're running, the BUILD of that product and your "Membership Valid thru" date found there.
    The 3rd is to read this, and carefully follow the instructions therein:  https://www.quicken.com/support/error-message-when-updating-accounts-cc-800

    Q user since DOS version 5
    Now running Quicken Windows Subscription, Home & Business
    Retired "Certified Information Systems Auditor" & Bank Audit VP
  • asmadking
    asmadking Member
    I only omitted the bank name from this discussion but it is in Quicken. The product info was provided in the original post, but not the good through, which is 11 days from now. I had already followed the instructions in that link before posting as well... no luck.
  • NotACPA
    NotACPA SuperUser ✭✭✭✭✭
    My refusing to provide the bank name, we can't review if this is a bank issue or a Q issue.
    Q user since DOS version 5
    Now running Quicken Windows Subscription, Home & Business
    Retired "Certified Information Systems Auditor" & Bank Audit VP
  • asmadking
    asmadking Member
    I'm not "refusing"; I merely didn't think it would be necessary and would rather not post that kind of info. Ally.
  • NotACPA
    NotACPA SuperUser ✭✭✭✭✭
    Search for ALLY in the box at the top of the home page.  There's ALL SORTS of problems with the connectivity between Q and them.  Most seem to be  caused by Ally itself.
    Q user since DOS version 5
    Now running Quicken Windows Subscription, Home & Business
    Retired "Certified Information Systems Auditor" & Bank Audit VP
  • artsgirl
    artsgirl Member
    I've been getting this same error, also for months now, and it's on multiple different banks. I really don't think the bank is the issue here. I've seen it most commonly on my PNC accounts, my Bluevine accounts, and my Synchrony accounts, although sometimes it also pops up on my Capital One accounts and my Citi accounts. I've tried validation, super validation, making a new qdata file and synching just those accounts (one at a time, one per new file), uninstalling Quicken and clearing every reference from my registry and hard drive manually before reinstalling, and even completely wiping and reformatting my entire hard drive and reinstalling nothing but Windows, drivers, and Quicken. I am always on the most current version of Quicken Home & Business and the most current version of Windows, I monitor this religiously. And yet despite all of this, the exact same issue prevails. This is a Quicken problem, and it's one of many, and I wish to GOD they'd fix these things because I have 20 years of financial data in this software and it's not like I can just jump to one of your on-existent competitors. I either keep using your broken softwa
  • artsgirl
    artsgirl Member
    Oh, with two of these accounts that are newer and don't have a ton of transactions yet, I even tried completely deleting all traces of the accounts and syncing/rebuilding them totally from scratch, rather than simply deactivating and re-adding the connection. And even in those cases, on the very first full sync I received the exact same error.
  • Tampa
    Tampa Member ✭✭
    I too get this same error message and tried what was suggested in the above link - https://www.quicken.com/support/error-message-when-updating-accounts-cc-800.

    This did not work. artsgirl - thank you for doing such an extensive check on figuring out and ruling out the problem.

    The bank (credit card) that I have the problem with is Synchrony Bank (same as one of artsgirl). All my other credit cards (and banks), a good number of them, do not have this issue. It started roughly beginning April 2022. I have Quicken Deluxe and it is up to date (R39.23) on Windows 10.