OSU settings instead of Update now

When I log into OSU, I click on Update Now but it brings up settings. It's been doing this for several months(I think) now. Any idea how to resolve this? I believe it started after I went into OSU settings for something, and now it will NOT update until it takes me to settings.

Comments

  • Chris_QPW
    Chris_QPW Member ✭✭✭✭
    It is normal for One Step Update Settings to come up after selecting Update Now from the gear menu:


    Note that if the Password Vault password hasn't been entered yet for this Quicken session the flow is a bit different.

    And then:


    Signature:
    (I'm always using the latest Quicken Windows Premier subscription version)
    This is my website: http://www.quicknperlwiz.com/
  • Greg Brown
    Greg Brown Member ✭✭✭✭
    I'm not using the gear menu, I am clicking on OSU from the to-do list. This is a new issue, I've been using Quicken forever.
    Windows 10 PRO 64 Version 21H1 Build 19043.1165
    Quicken HB&RP Version 35.31 Build 27.1.35.31
  • UKR
    UKR SuperUser ✭✭✭✭✭
    In the Settings screen, is there an item requiring action to be taken by you before OSU can proceed, e.g., a password that needs entering or a checkbox that is blank when it should have a checkmark?
    Next time you get the Settings screen ...
    Can you show us an image snapshot of the Settings screen?
    Click Apply first, then click Update Now. That should get rid of Settings until you explicitly select it from the OSU vault password screen again.
  • Greg Brown
    Greg Brown Member ✭✭✭✭
    No issues in settings. I am attaching a link to the video I just took.
    https://www.screencast.com/t/52kqX6go8d2D

  • Chris_QPW
    Chris_QPW Member ✭✭✭✭
    Very strange.  I don't know what is going on.
    Signature:
    (I'm always using the latest Quicken Windows Premier subscription version)
    This is my website: http://www.quicknperlwiz.com/
  • Greg Brown
    Greg Brown Member ✭✭✭✭
    Hi @Quicken Sarah
    Any thoughts on this one??
  • Quicken Paloma
    Quicken Paloma Alumni ✭✭✭✭
    edited September 2021
    Hello @Greg Brown, 

    Thank you for reaching out to Quicken Community. I apologize you are having this issue. I would recommend un/reinstalling Quicken and attempt to update afterward. If the issue is still persisting please select Help >Report a problem, fill out the designated field(s).

    For instructions on uninstalling your Quicken program please visit the link below. 

    https://www.quicken.com/support/how-do-i-uninstall-quicken-windows

    Hope this helps. Please attempt the steps above and let us know how it goes, so we may properly report this as needed. 

    -Quicken Paloma 
  • Greg Brown
    Greg Brown Member ✭✭✭✭
    I completely uninstalled Quicken and reinstalled it, and still have the same issue. Any other thoughts? I can't believe I am the only user to experience this issue...
  • Eric316
    Eric316 Member ✭✭
    I have the same issue
  • Greg Brown
    Greg Brown Member ✭✭✭✭
    Thank you @Eric316.
  • Eric316
    Eric316 Member ✭✭
    @Greg Brown,
    Did you ever solve this?
    Eric
  • Greg Brown
    Greg Brown Member ✭✭✭✭
    @Eric316,
    No. I have an open case with support 8840673. They have no idea what's going on.
  • UKR
    UKR SuperUser ✭✭✭✭✭
    Are you running OSU more than once per "Quicken session", where "session" is the time between start and exit of Quicken, e.g.,
    • Start Quicken
    • Run OSU
    • Keep it running until later that day or next day
    • Run OSU again <--- this would be considered 2nd OSU per session
    • Exit Quicken
    For me, a 2nd OSU (or more) in the same session always brings up the OSU Settings screen, and I've always considered that "normal processing".
    (I'm on Q R 35.31)
  • Chris_QPW
    Chris_QPW Member ✭✭✭✭
    @UKR Thanks, that is such the "norm" for me that I didn't even think to ask to make sure this is for the first OSU of the session.
    Signature:
    (I'm always using the latest Quicken Windows Premier subscription version)
    This is my website: http://www.quicknperlwiz.com/
  • Greg Brown
    Greg Brown Member ✭✭✭✭
    @UKR, I occasionally run a full OSU more than once during a Quicken session, but that is rare. I do however run updates on specific accounts on a regular basis, usually when they have an issue during OSU. The problem I am experiencing is when I first start Quicken and run OSU in the morning. I am also on Q R 35.31.
  • Eric316
    Eric316 Member ✭✭
    @Greg Brown,
    Did you ever figure this out? I'm still having the same issue.
  • Greg Brown
    Greg Brown Member ✭✭✭✭
    @Eric316, no, still have the same issue. No response from support. I'm just dealing with it. I guess it's not that big of an issue, just an inconvenience...

  • Joseph Witkin
    Joseph Witkin Member ✭✭✭
    Same issue also
  • R Miller
    R Miller Member
    I have this same issue. Somehow Quicken Home and Business was reporting incorrect balance in my checking accounts after an OSU (this has happend several times after updates over the past year!) I removed the checking and savings account from OSU and reactivated them. Since I have done this, OSU now ALWAYS brings up the OSU settings screen when I do the FIRST (or second, or third...you get the idea) OSU from tools bar. All boxes are checked and there are no missing passwords, so I'm not sure why this started.
  • waldemar
    waldemar Member ✭✭
    Having the exact same issue now for about two weeks.
  • rushjohn
    rushjohn Member
    Me too -I get the settings screen every time, and I have to select "all" every time (or check the accounts I want updated). Then I hit "apply", but the settings don't "stick" - I have to do it every time. So inconvenient!