Express Web Connect + accounts won’t update on new computer

Jnic
Jnic Member ✭✭✭
I was able to finally get my 2 EWC+ credit card accounts to update on my home computer. I backed up the file and restored it on another computer at work and when I tried to update, I had the same problem.

So, I tried to reset the accounts as I did on the home computer. The process seemed to be going well until I put my credentials into the Bank’s sign in page. I get a “time out” error from both BoA and Chase and Quicken returns to the account sign in page requesting my credentials again.

I am entering the sign in credentials as quickly as possible, so, I don’t think it’s anything I’m doing. That error seems to be coming from Quicken as both my EWC+ accounts are having the same problem. Anyone else having this problem? Any help would be appreciated.

Comments

  • UKR
    UKR SuperUser ✭✭✭✭✭
    Assuming that your company allows you to install and use Quicken for personal use during work hours, there might still be the possibility that your company's IT department runs a "corporate firewall server" which is blocking all unauthorized applications from establishing outbound Internet access. If that were the case, you'd have to talk the IT guys into setting up exception rules for your work computer.
    And there could always be a problem with the work computer's own Firewall/AV software blocking your outbound access from Quicken. Check the Firewall log files to see what's going on.
  • Jnic
    Jnic Member ✭✭✭
    Hi UKR. Thanks for the response, but, I am the IT department... actually the entire company :) Both locations were working without an issue.
  • retird
    retird Member ✭✭✭✭
    Jnic said:
    Hi UKR. Thanks for the response, but, I am the IT department... actually the entire company :) Both locations were working without an issue.
    Have  you tried creating a new account (a test file so-to-speak) from your company computer?  What results do you get?

    Windows 11 (2 separate computers)..... Quicken Premier.. HAVE USED QUICKEN CONTINUOUSLY SINCE 1985.

  • UKR
    UKR SuperUser ✭✭✭✭✭
    If you have checked that the firewall software on your work computer has the proper set of rules to allow Quicken access to the Internet (see image for what this looks like with Norton on my system) AND both computers use the exact same patch release level of Quicken, then I can only suggest that you call Quicken Support on the phone and request help.  Let them do a screen share session with you to review the situation on your computer, to determine the nature of the problem and to figure out how to fix it.

    Quicken Support:


  • Jnic
    Jnic Member ✭✭✭
    Hi UKR. Thanks for your response. It turns out the problem magically solved itself. I had needed to restore my file to a day earlier backup. Upon doing that Quicken re-synced my account and all the Express Web Connect accounts... including the2 + accounts downloaded.

    I really didn't do anything different, and today was the 2nd day of "normal" updating. So, while I didn't do anything and don't know why syncing my work account worked properly the second time, I'm grateful for your help. We'll see what happens when I get back home. So, for now I think this issue has been resolved.
This discussion has been closed.